Стотици родители у нас са изправени пред проблема да намерят човек,

...
Стотици родители у нас са изправени пред проблема да намерят човек,
Коментари Харесай

Кои родители ще имат право на безплатна бавачка?

Стотици родители у нас са изправени пред проблема да намерят човек, който да гледа детето им, с цел да могат те да работят. 1900 фамилии са поискали от страната да им обезпечи безвъзмездна бавачка, оповестява Нова тв.

„ Държавата в действителност има ангажимент да подкрепя фамилиите, изключително когато става въпрос за работещи майки. Проблемът е сериозен, изключително в огромните градове, защото там има дефицит на детски ясли. Миналата година стартирахме стратегия, която поддържа фамилиите, изпитващи затруднения да работят, тъй като няма кой да се грижи за децата им. В момента към 1800 фамилии употребяват услугата. Подават заявление в бюрата по труда и чакат утвърждение ”. Това каза в ефира на предаването „ Плюс-минус. Коментарът след новините " заместник-министърът на труда и обществената политика Зорница Русинова. По думите й, в случай че детето е навършило 5 години, не може да посещава детска градина и няма кой да го гледа, в границите на 18 месеца се обезпечава бавачка. Тя добави, че се планува есента родителите още веднъж да могат да аплайват по съответната стратегия.

„ За задачата те би трябвало да потвърдят, че детето не върви на детска градина или ясла. Вторият значим аршин е да са безработни ", каза още Русинова. 

Тя напомни, че преди две години се одобри закон, който гласи, че в случай че майката се върне на работа по-малко от година след раждането, тя получава 50% от майчинството си.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР